Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
forbes objavio

O Taylor Swift može se slušati na sveučilištima, a sad je postala i milijarderka

Foto: PA/Pixsell
1/34
02.04.2024.
u 21:16

Američka pop zvijezda prvi je put ušla na Forbesov popis svjetskih milijardera s 1,1 milijardi dolara, zajedno s kreatorom ChatGPT-a  Samom Altmanom s milijardom dolara.

Planetarna pjevačka zvijezda Taylor Swift pridružila popisu svjetskih milijardera, prema novom popisu bogataša, prenosi u utorak BBC. Američka pop zvijezda prvi je put ušla na Forbesov popis svjetskih milijardera s 1,1 milijardi dolara, zajedno s kreatorom ChatGPT-a  Samom Altmanom s milijardom dolara.

Vlasnici francuskog giganta luksuzne robe LVMH-a Bernard Arnault i njegova obitelj, na vrhu su ljestvice s procijenjenih 233 milijarde dolara. Forbes je objavio da je u 2024. rekordnih 2781 milijardera. Brojka je za 141 osobu veća nego prošle godine. Forbes je dodao da je elita bogatija nego ikad, sa zajedničkim bogatstvom od oko 14,2 bilijuna dolara.

1/34

Podsjetimo, američki i časopis Time proglasio je Taylor Swift i osobom godine 2023. U užem krugu finalista bilo je devet pojedinaca i skupina koje su smatrali najutjecajnijima u svijetu, a na popisu su se našli i Barbie, tužitelji bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, novoizabrani britanski kralj Karlo III., Hollywood Strikers, Sam Altman, Vladimir Putin, Xi Jinping i Jerome Powell.

- Ovo je najponosniji i najsretniji trenutak u mom životu. I ovo je najkreativnija, najispunjenija i najslobodnija faza mog života - rekla je Taylor nakon objave da je upravo ona osoba godine.

GALERIJA Kate Middleton omiljena je članica kraljevske obitelji, ovo su njena najbolja izdanja

 
1/43

Swift je prošle godine ostvarila rekordan uspjeh turnejom "Eras", a u listopadu je postala milijarderka. Na turneji "Eras" zaradila je gotovo 850 milijuna dolara tijekom 66 nastupa u SAD-u. Američka 33-godišnja pjevačica dobitnica je 12 Grammyja, a postala je i najslušanija umjetnica na Spotifyu globalno ove godine. Osim toga, valja istaknuti i da je toliko utjecajna da o fenomenu njezine slave i glazbi postoje i kolegiji na sveučilištima, ali i da su mnogi političari razmišljali koristit njezin lik u kampanji.

VIDEO Habijan o tenisicama o kojima se pisalo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije